mandag den 2. juli 2012

Sådan virker homøopati


Homøopatiske lægemidler kan anvendes til både mennesker og dyr 

Homøopatiens grundlæggende princip er”lige helbreder lige”.

Ideen med lighedsprincippet er, at meget små doser af et stof kan lindre eller behandle den samme samling af sygdoms symptomer, som stoffet i større doser kan fremkalde, når man er rask.
Ordet homøopati er en sammentrækning af de græske ord ‘homios’ (betydning: lige), og ‘pathos’ (betydning: sygdom /lidelse).
Den homøopatiske opfattelse er altså at et lægemiddel, som i store doser fremkalder en sygdoms symptomer hos raske mennesker, i små doser vil helbrede den samme sygdom - fysisk, følelsesmæssigt og mentalt.
Udgangssubstanserne i homøopatiske lægemidler kommer fra mineral-, plante- eller dyreriget.
Indvirkning på celleniveau
Når man tager homøopatiske midler kan det beskrives som at få en påvirkning gennem positive beskeder, der fortæller vores celler at de kan fungere mere hensigtsmæssigt. Altså, homøopati aktiverer de selvhelbredende kræfter.
Man kan sammenligne det med positiv psykologi og positiv påvirkning: Når vi oplever at noget er positivt får vi lyst til at ændre det negative til noget endnu mere positivt.

Når man tager homøopatiske midler skal man derfor tage små doser, ofte. Det nytter altså ikke at tage en ekstra stor dosis fordi man lige har glemt den sidste. Man må sørge for at tage midlerne i ren mund, og ikke umiddelbart sammen med mad, eller drikkevarer. Det er simpelthen for at undgå at de homøopatiske midler skal konkurrere med mundens ensymer om at at nå ind i slimhinderne.
Homøopati kan lindre symptomer, men for at helbrede, skal midlerne rettes direkte imod årsagen, derfor må der altid ses på sammenhængen og helheden ift til symptomet(erne).

Det kan være temmelig svært fordi vi er børn af den videnskabelige generation som har lært os at tage en hovedpinepille for at dulme smerten, men vi har ikke lært at tage fat om årsagen og gøre noget ved den!
Derfor er homøopati heller ikke lige en pille et middel der virker generelt, vi er alle forskellige og en hovedpine er ikke blot en hovedpine, den opstår af 'noget' og er blot et symptom, et signal om en ubalance. Når ubalancen er afdækket kan man med hjælp fra en behandler, få navn på de rette midler som er rettet specifikt mod ubalancen/sygdommen. Doserings vejledning er altid på pakken/flasken men behandleren kan anbefale akut og terapeutisk dosis, som bør følges. Midlerne kan anvendes af børn og voksne, visse midler bør undgås under graviditet og amning, dette er udførlig påført pakningen. Ved en vejledning vil du altid bliver spurgt om din sygdomshistorie og nuværende fysiske/psykiske lidelser.